• 1403/01/20 - 10:29
  • تعداد بازدید : 1434
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیماری آنتروتوکسمی چیست؟

   به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، سرپرست شبکه دامپزشکی مریوان اظهار داشت: با شروع فصل بهار و انتقال دام به چراگاه‌ها، دامداران در صورت عدم ایمن سازی دام‌هایشان علیه بیماری آنتروتوکسمی متحمل خسارت خواهند شد.

   دکتر عبدالرحمن رستمی گفت: بیماری آنتروتوکسمی که در نقاط مختلف با نام‌های مختلفی مانند قلوه نرمی، سرخ روده و پرخوری شناخته شده است بیشتر در فصل زمستان و بهار و مواقعی که جیره دام در حال تغییر است بروز می‌کند. عامل بیماری آنتروتوکسمی باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس است که همه گونه‌­های اهلی بخصوص نشخوارکنندگان را درگیر می‌کند، آنتروتوکسمی عامل اصلی تلفات دام‌های سبک در هنگام تغییر جیره غذایی به ویژه در ابتدای فصل بهار و یکی از فراوانترین بیماری­ های شایع گوسفند در جهان است.

   وی یکی از عوامل اصلی تلفات در بره و بزغاله‌ها را بیماری آنتروتوکسمی برشمرد و ادامه داد: بیماری آنتروتوکسمی از عوامل اصلی تلفات گوسفند و بز در این  فصل  است که دامداران و بهره‌برداران دامی باید این بیماری را جدی بگیرند. 

   دکتر رستمی افزود: هرعاملی  که باعٍث کاهش حرکات دستگاه گوارش دام شود مثل  مصرف بیش از حد شیر و یا غذای دانه‌ای (غلات) توسط بره‌ها و بزغاله‌ها، استرس، تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک کم (یونجه یا علف سبز)، تغییر ناگهانی جیره از علوفه خشک به علوفه تر و بالعکس، سبب تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش و غالب شدن باکتری‌های کلستریدیوم پرفرنجنس و ازدیاد سموم آنها که عامل این بیماری هستند می‌شود.

   سرپرست شبکه دامپزشکی مریوان تصریح کرد: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت بوده  که در موارد فوق حاد با مرگ ناگهانی دام و در موارد با شدت کمتر علائم  شامل اسهال، زمین‌گیری، تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن، تشنج و ترشح زیاد بزاق و در نهایت  مرگ دام  می باشد.

   وی در پایان  به دامداران توصیه کرد راه‌های پیشگیری از بیماری آنتروتوکسمی از جمله انجام واکسیناسیون به موقع و تکرار یادآور واکسن پس از دو هفته، تغییر تدریجی جیره غذایی دام‌ها، کنترل بهداشتی حمل و نقل دام، رعایت شرایط بهداشتی دامداری‌ها، رعایت ضوابط قرنطینه‌ای و ضدعفونی جایگاه دام‌ها را جدی بگیرند تا از خسارات احتمالی این بیماری کشنده در امان بمانند.

  • گروه خبری : آموزش و ترویج
  • کد خبر : 317459
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال کردستان

admin ادمین پورتال کردستان

لینک کوتاه